De legendarische MG B Roadster uit 1965, voormalige perslieveling, maakt een spannende comeback op het circuit

De legendarische MG B Roadster uit 1965, die in de jaren zestig en begin jaren zeventig dienst deed als publiciteits- en persvoertuig, zal tijdens de Spa Summer Classic 2023 deelnemen aan de 3 Uur van Spa. De Britse coureurs Richard Wilson en Frank Thomson zitten achter het stuur van deze opmerkelijke auto, die een legendarisch verleden en een unieke plaats in de autosportgeschiedenis heeft.

De auto was oorspronkelijk eigendom van en geregistreerd bij de MG Works, maar werd voornamelijk gebruikt voor publiciteits- en persdoeleinden voordat hij werd overgedragen aan Teesdale Publications, de uitgever van het tijdschrift Motor Sport. De fabrieksfactuur suggereert zelfs dat de auto aan de uitgevers werd gegeven in ruil voor gunstige recensies, wat zijn unieke positie in de wereld van de autojournalistiek verder versterkt. De MG B werd vervolgens gebruikt als persauto om het Grand Prix-circus en de World Rally Championships in Europa te volgen, voornamelijk gereden door journalist en fotograaf Laurie Morton.

Het silhouet van de auto was toen al beroemd en is te zien in advertenties voor Dunlop banden, met name in de marketingliteratuur van de RAC Rally. Overigens, één van de publicaties die zogenaamd het Kielder Forest afbeeldt, toont in werkelijkheid een rustig weggetje in de buurt van Laurie Mortons huis bij Snetterton, met zijn vrouw aan het stuur.

Gedurende zijn tijd als persauto speelde deze roadster een cruciale rol bij het verslaan van grote autosportevenementen, waardoor de raceactie dichter bij de fans en liefhebbers wereldwijd werd gebracht.

Het blijvende erfgoed van deze opmerkelijke auto is een bewijs van de tijdloze aantrekkingskracht van oldtimers en de rijke geschiedenis van de autosportjournalistiek. Als deze MG B Roadster zijn plaats inneemt op de startgrid van de 3 Uur van Spa, zal hij ongetwijfeld nostalgische herinneringen oproepen aan het gouden tijdperk van de autosport en de toegewijde journalisten die de spanning en het drama van de racewereld vastlegden.