Spa Six Hours 2022 - Een prachtige hommage aan ‘Beurlys’ in het kader van de Spa Six Hours 🏁

Zoals eerder al werd aangekondigd, is de Spa Six Hours 2022 ook het kader voor een zeer mooi hommage aan Jean Blaton, alias ‘Beurlys’, en dat op zaterdag 1 oktober. Jean Blaton overleed in december 2020 op de gezegende leeftijd van 91 jaar. Beurlys was een grote naam in de vaderlandse autosport en nam onder meer veertienmaal aan de 24 Uur van Le Mans deel, stond er vijfmaal op het podium en won viermaal zijn klasse in de grootste uithoudingsrace van de wereld. Op zijn palmares staan ook zeges in de 1000 Km de Paris, de 12 Heures de Reims enz. ‘Beurlys’ was onlosmakelijk verbonden met het merk Ferrari en hij reed dan ook met diverse modellen, waaronder de legendarische Ferrari 250 GTO. Dat neemt niet weg dat hij ook met heel wat andere wagens racete, waaronder de Lola T70, de Chevron B19, de Ford GT40 enz.

Hij steunde tijdens zijn leven heel wat andere Belgische rijders en was een zeer gerespecteerd man in het autosportmilieu. Het mag dan ook niet verwonderen dat we zaterdag heel wat bekende namen zullen zien, waaronder Willy Braillard, Marc Duez, Eric van de Poele, Bernard De Dryver, Pascal Witmeur... Zij zullen zaterdag om 15u20 samen met leden van de familie samenkomen in de salons van Eau Rouge, alvorens naar de voet van de Raidillon te wandelen waar de assen van ‘Beurlys’ net voor de start van de Spa Six Hours Endurance zullen worden uitgestrooid. Dat alles wordt gevolgd door een moment van samenzijn voor familie en vrienden.

Na afloop van de wedstrijd zal op het podium aan de zone Endurance van het Circuit van Spa-Francorchamps, een ‘Trophée Beurlys’ uitgereikt worden aan de beste Belgische rijder of Belgisch team. Bovendien zal een jury die wagen verkiezen die het beste aansluit bij de persoonlijkheid en de carrière van ‘Beurlys’, De organisator Roadbook zal de jury samenstellen.

Deze hommage aan Jean Blaton zal zonder meer één van de mooie momenten van de Spa Six Hours 2022 worden en emotioneel het sportieve gedeelte van dit traditionele najaarsevenement op het mooiste circuit ter wereld afronden.

📸 Automobile Art at La Tartine 🏁