Spa Six Hours 2022 - Eric van de Poele kijkt uit naar zijn start in de Spa Six Hours 🏁

Vier jaar geleden nam Eric van de Poele voor het eerst de start in de Spa Six Hours Endurance. Van de Poele is uiteraard ex-F1-rijder, maar ook recordhouder qua zeges in de 24 Uur van Spa en ex-winnaar van de 12 Hours of Sebring. Eric van de Poele deed dat toen met een Ford GT40, in het gezelschap van een zekere Jim Farley, CEO van Ford! Het was meteen de start van een mooi verhaal… Wat betreft zijn ambities voor de editie van 2022 blijft van de Poele rustig. “Het veld is over het algemeen erg sterk en dit jaar belooft het met bijna twintig Ford GT40 aan de start nog competitiever te worden”, glimlacht de snelle man. “Het is geen geheim dat de beste Britse rijders dromen van een zege in de Spa Six Hours. De teams zijn erg sterk, er zijn veel mensen op de baan en het is niet makkelijk om de juiste strategie te vinden, noch om een tijd neer te zetten om te proberen op vrijdagavond de polepositie te grijpen. Maar ik kijk ernaar uit om weer achter het stuur te kruipen van onze #98 Ford GT40. Vorig jaar eindigden we de race als zesde, dus ik hoop ik toch dat een podiumplaats mogelijk is...”

Wat betreft zijn ambities voor de editie van 2022 blijft van de Poele rustig. “Het veld is over het algemeen erg sterk en dit jaar belooft het met bijna twintig Ford GT40 aan de start nog competitiever te worden”, glimlacht de snelle man. “Het is geen geheim dat de beste Britse rijders dromen van een zege in de Spa Six Hours. De teams zijn erg sterk, er zijn veel mensen op de baan en het is niet makkelijk om de juiste strategie te vinden, noch om een tijd neer te zetten om te proberen op vrijdagavond de polepositie te grijpen. Maar ik kijk ernaar uit om weer achter het stuur te kruipen van onze #98 Ford GT40. Vorig jaar eindigden we de race als zesde, dus ik hoop ik toch dat een podiumplaats mogelijk is...”

Waar het Eric van de Poele tijdens zijn carrière nooit aan heeft ontbroken is motivatie. En dit is meer dan eens het bewijs...

📸 C. Delfosse